Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2010

Μελωμένο κοτόπουλο


Η κουζίνα θέλει λίγη φαντασία και η γεύση απογειώνεται!!
Σήμερα ήθελα κάτι γλυκό και ψιλοπικάντικο... Είχα πει θα κάνω κοτόπουλο αλλά δεν είχα αποφασίσει πώς! Το λοιπόν, άνοιξα το ντουλάπι μου, έριξα μια ματιά και έπειτα διάλεξα αγαπημένα υλικά που πάντα κάνουν θαύματα και έτσι απλά... ιδού!


Υλικά για το κοτόπουλο
  • 4 μπουτάκια 
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • θυμάρι
  • βαλσαμική κρέμα
  • ελαιόλαδο
Υλικά για τη σάλτσα
  • 4 κ.σ. μέλι 
  • 3 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. σουσάμι
  • 1 κ.σ. κουκουνάρι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο 
  • 1 κ.σ. νερό 
  • 1 κ.γ. βαλσαμική κρέμα
  • 1 κ.γ. ουίσκι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Σημ.: στο περίπου τα υλικά... γιατί εγώ με το μάτι την έφτιαξα!! 

Εκτέλεση
Πλένουμε το κοτόπουλο, το αλατοπιπερώνουμε και το πασπαλίζουμε με το θυμάρι. Ρίχνουμε ελάχιστη βαλσαμική κρέμα και λίγο ελαιόλαδο πάνω σε κάθε κομμάτι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45' στους 180º. Όταν ροδίσει η επάνω πλευρά τα γυρίζουμε.

Όταν κοντεύουν να είναι έτοιμα ετοιμάζουμε τη σάλτσα!

Σε ένα τηγανάκι ρίχνουμε όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε να ενωθούν μέχρι να πάρουν μια βράση. Μόλις δούμε τις πρώτες φουσκάλες κατεβάζουμε από τη φωτιά και περιχύνουμε τα μπουτάκια. Πασπαλίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε κατά προτίμηση με ρυζάκι!

Μικρά μυστικά & συμβουλές
  • Σκέπασα τα μπουτάκια με μια λαδόκολλα να μην πιτσιλίσουν το φούρνο, μάλιστα έτσι κρατάνε και περισσότερα αρώματα! 
  • Χτύπησα τα υλικά της σάλτσας σε ένα γυάλινο βαζάκι και μετά απλά τα έριξα στο τηγάνι!
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάζετε... σχολιάστε!

Μόνο παρακαλώ γράψτε ελληνικά και όχι με κεφαλαία!