Τρίτη, 27 Απριλίου 2010

Το πράσινο τσάι προστασία για τα μάτια
Ορισμένα συστατικά του πράσινου τσαγιού εισδύουν στους ιστούς των ματιών και μπορεί να τα προστατεύουν από το γλαύκωμα και άλλες ασθένειες, σύμφωνα με μια νέα μελέτη.

Επιστήμονες από το Χονγκ Κονγκ ανέλυσαν οφθαλμικούς ιστούς αρουραίων που έπιναν πράσινο τσάι και διαπίστωσαν ότι οι φακοί, οι αμφιβληστροειδείς χιτώνες και άλλες δομές των ματιών τους απορροφούσαν σημαντικές ποσότητες κατεχινών.

Οι κατεχίνες είναι αντιοξειδωτικές ουσίες του τσαγιού οι οποίες πιστεύεται ότι δρουν προστατευτικά στα μάτια. Στις κατεχίνες συμπεριλαμβάνονται οι βιταμίνες Ε και C, η λουτεϊνη και η ζεαξανθίνη. Η επίδραση των κατεχινών στην μείωση του επιβλαβούς οξειδωτικού στρες στα μάτια διήρκησε 20 ώρες.

«Τα ευρήματά μας υποδηλώνουν ότι η κατανάλωση πράσινου τσαγιού μπορεί να προστατεύσει τα μάτια από το οξειδωτικό στρες», έγραψαν στην «Επιθεώρηση Γεωργικής & Τροφικής Χημείας » ο δρ Τσι Πουί Πανγκ από το Τμήμα Οφθαλμολογίας & Οπτικών Επιστημών του Κινεζικού Πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ, και οι συνεργάτες του.

Πριν από αυτήν την μελέτη, δεν ήταν γνωστό εάν οι κατεχίνες του πράσινου τσαγιού φθάνουν από το πεπτικό σύστημα στους ιστούς των ματιών.


Πηγη & φωτό: myhnews.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάζετε... σχολιάστε!

Μόνο παρακαλώ γράψτε ελληνικά και όχι με κεφαλαία!