Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2012

Μάσκα επανόρθωσης για τα μαλλιά με μπανάνα και αβοκάντο

Image@acudocdeb

Κατεστραμμένες άκρες; Αφυδατωμένα μαλλιά; Μην απογοητεύεστε! Για όλα υπάρχουν λύσεις.  Βρήκα μια εύκολη μάσκα επανόρθωσης και λάμψης για τα μαλλιά μας!! Και το καλύτερο; μπορούμε να τη φτιάξουμε μόνες μας στο σπίτι με 3 απλά υλικά!

Σπιτικά σιρόπια για το βήχα

Χειμώνας χωρίς βήμα δεν περνάει... ούτε ο βήχας χωρίς σιρόπι! Γι' αυτό αντί να τρέξω στο φαρμακείο της γειτονιάς προτιμώ να φτιάξω απλά σπιτικά σιροπάκια από το φαρμακείο της φύσης ;-)


Τετάρτη, 9 Μαΐου 2012

Ανάκληση άνω των 100.000 μουχλιασμένων επιδορπίων γιαουρτιού της Carrefour

Σε συνέχεια του από της 4ης Μαΐου 2012 Δελτίου Τύπου που αφορούσε  την ανάκληση επιδορπίων γιαουρτιού λόγω ανάπτυξης ευρωτίασης (μούχλας) και  ύστερα από σχετικούς ελέγχους που διενήργησαν οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας του ΕΦΕΤ, όπου και άλλες παρτίδες των ανωτέρω προϊόντων εμφάνισαν αλλοίωση οργανοληπτικών χαρακτηριστικών, ο ΕΦΕΤ απαίτησε την προληπτική ανάκληση / απόσυρση του συνόλου των παρτίδων της σειράς προϊόντων «Επιδόρπια γιαουρτιού CARREFOUR».

Παρασκευή, 4 Μαΐου 2012

Η σοκολάτα αδυνατίζει!


Φάτε σοκολάτα, κάνει καλό στη σιλουέτα σας, υποστηρίζουν Αμερικανοί επιστήμονες


Τα άτομα που τρώνε τακτικά σοκολάτα τείνουν να είναι πιο αδύνατα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα αμερικανικής μελέτης που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Archives of Internal Medicine.

Παρασκευή, 9 Μαρτίου 2012

Φρούτα και λαχανικά για χρυσαφένια λάμψη στο δέρμα!


Φρούτα και λαχανικά ενισχύουν τη φυσική ομορφιά!

Πέρα από υγιείς, μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά μας κάνει πιο γοητευτικούς και λαμπερούς, υποστηρίζει νέα σκοτσέζικη μελέτη.

Στα ράφια των φαρμακείων και... το ελαιόλαδο!

Ελαιόλαδο: Το αρχαίο φάρμακο στο μικροσκόπιο της σύγχρονης έρευνας
Στα ράφια των φαρμακείων θα βρεθεί στο μέλλον το ελαιόλαδο, καθώς οι επιστήμονες ανακαλύπτουν όλο και περισσότερες ευεργετικές, για την υγεία, ιδιότητες που διαθέτει το πολύτιμο εθνικό προϊόν. Ο δρόμος έχει ήδη ανοίξει από την αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου «εξειδικευμένα ελαιόλαδα» βρίσκονται στις προθήκες φαρμακείων.

Σοκολάτα με μέτρο για γερή καρδιά


Η σοκολάτα φαίνεται να έχει ορισμένα οφέλη για την υγεία

Η σοκολάτα -με μέτρο και κυρίως η μαύρη- φαίνεται να έχει ευεργετικά αποτελέσματα στην υγεία, ιδίως για την καρδιά, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική μελέτη, που έρχεται να προστεθεί σε προηγούμενες έρευνες που είχαν καταλήξει σε παρεμφερές συμπέρασμα.

Τα τηγανιτά φέρνουν... εγκεφαλικά!


Οι γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση πρέπει να αποφεύγουν τα κορεσμένα και τρανς λιπαρά οξέα

Μια νέα μεγάλη αμερικανική επιστημονική έρευνα βρήκε ένα ακόμα λόγο να αποφεύγει κανείς - ιδίως αν πρόκειται για γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση - τα κορεσμένα και τρανς λιπαρά οξέα, που περιέχονται στα τηγανητά φαγητά, σε διάφορα επεξεργασμένα τρόφιμα και σε φαστ φουντ.

Ο καφές μειώνει την εμφάνιση διαβήτη τύπου ΙΙ


Όσοι πίνουν συχνά καφέ, έχουν μικρότερες κατά 23% πιθανότητες να εμφανίσουν διαβήτη τύπου 2

Όσοι πίνουν τακτικά καφέ, δεν κινδυνεύουν περισσότερο να πάθουν καρκίνο ή καρδιά, ενώ κινδυνεύουν λιγότερο από διαβήτη, σε σχέση με όσους δεν πίνουν καφέ, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη γερμανική επιστημονική έρευνα.

Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2012

Γαρίδες πανέ


Η maroulita έγραψε στο blog της: "Έχω μεγάλη, πολύ μεγάλη αδυναμία στις γαρίδες, το λέω και το ομολογώ. Τiς τρώω ψητές, τις τρώω βραστές, τις τρώω σαγανάκι, τις τρώω σε ζυμαρικά, τις τρώω όπως και να μου τις φτιάξετε, μόνο ωμές δηλαδή που δεν τις έχω φάει. Τέλος! Σήμερα τις τηγανίζω, και όχι απλά τις τηγανίζω, σήμερα τις τρώω ΠΑΝΕ!" και λέω να τις δοκιμάσω κι εγώ!!

Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2012

Το ψωμί αυξάνει την καθημερινή πρόσληψη αλατιού


Μια μόνο φέτα άσπρου ψωμιού μπορεί να περιέχει μέχρι και 230 μιλιγραμμάρια αλατιού
Εννέα στους δέκα Αμερικανούς ενήλικες καταναλώνουν υπερβολικά μεγάλες ποσότητες αλατιού και ο κυριότερος υπαίτιος δεν είναι τα πατατάκια ή το ποπ κορν αλλά οι φέτες ψωμιού, ανακοίνωσαν τα Κέντρα για τον Έλεγχο και την Πρόληψη των Ασθενειών.

Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2012

Φόρος στη ζάχαρη, επειδή είναι "τοξική και εθιστική"

Η ζάχαρη θα πρέπει να φορολογηθεί με ειδικό φόρο κατανάλωσης, ανάλογο με αυτόν που ισχύει στο αλκοόλ και τον καπνό, επειδή είναι επιβλαβής για την υγεία και εθιστική για τον οργανισμό.

Αυτό υποστηρίζουν Αμερικανοί επιστήμονες, σε άρθρο τους με τίτλο «Η τοξική αλήθεια για τη ζάχαρη» στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό «Nature», επισημαίνοντας ότι ο νέος ειδικός φόρος είναι απαραίτητος για να μειωθεί η αυξανόμενη παγκόσμια κατανάλωση της ζάχαρης και των άλλων γλυκαντικών ουσιών.