Παρασκευή, 9 Μαρτίου 2012

Φρούτα και λαχανικά για χρυσαφένια λάμψη στο δέρμα!


Φρούτα και λαχανικά ενισχύουν τη φυσική ομορφιά!

Πέρα από υγιείς, μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά μας κάνει πιο γοητευτικούς και λαμπερούς, υποστηρίζει νέα σκοτσέζικη μελέτη.

Στα ράφια των φαρμακείων και... το ελαιόλαδο!

Ελαιόλαδο: Το αρχαίο φάρμακο στο μικροσκόπιο της σύγχρονης έρευνας
Στα ράφια των φαρμακείων θα βρεθεί στο μέλλον το ελαιόλαδο, καθώς οι επιστήμονες ανακαλύπτουν όλο και περισσότερες ευεργετικές, για την υγεία, ιδιότητες που διαθέτει το πολύτιμο εθνικό προϊόν. Ο δρόμος έχει ήδη ανοίξει από την αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου «εξειδικευμένα ελαιόλαδα» βρίσκονται στις προθήκες φαρμακείων.

Σοκολάτα με μέτρο για γερή καρδιά


Η σοκολάτα φαίνεται να έχει ορισμένα οφέλη για την υγεία

Η σοκολάτα -με μέτρο και κυρίως η μαύρη- φαίνεται να έχει ευεργετικά αποτελέσματα στην υγεία, ιδίως για την καρδιά, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική μελέτη, που έρχεται να προστεθεί σε προηγούμενες έρευνες που είχαν καταλήξει σε παρεμφερές συμπέρασμα.

Τα τηγανιτά φέρνουν... εγκεφαλικά!


Οι γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση πρέπει να αποφεύγουν τα κορεσμένα και τρανς λιπαρά οξέα

Μια νέα μεγάλη αμερικανική επιστημονική έρευνα βρήκε ένα ακόμα λόγο να αποφεύγει κανείς - ιδίως αν πρόκειται για γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση - τα κορεσμένα και τρανς λιπαρά οξέα, που περιέχονται στα τηγανητά φαγητά, σε διάφορα επεξεργασμένα τρόφιμα και σε φαστ φουντ.

Ο καφές μειώνει την εμφάνιση διαβήτη τύπου ΙΙ


Όσοι πίνουν συχνά καφέ, έχουν μικρότερες κατά 23% πιθανότητες να εμφανίσουν διαβήτη τύπου 2

Όσοι πίνουν τακτικά καφέ, δεν κινδυνεύουν περισσότερο να πάθουν καρκίνο ή καρδιά, ενώ κινδυνεύουν λιγότερο από διαβήτη, σε σχέση με όσους δεν πίνουν καφέ, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη γερμανική επιστημονική έρευνα.