Σοκολάτα που καταπολεμά τις ρυτίδες!!



Ο μεγαλύτερος παρασκευαστής σοκολάτας στον κόσμο ανακοίνωσε ότι έχει κατασκευάσει μια σοκολάτα που καταπολεμά τις ρυτίδες και επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης.

Η καθημερινή κατανάλωση 20 γραμμαρίων από αυτήν τη σοκολάτα, η οποία είναι γεμάτη αντιοξειδωτικά, μπορεί να κάνει το δέρμα μας να λάμπει βελτιώνοντας την ελαστικότητά του και την ενυδάτωση υποστηρίζουν έρευνες που έγιναν για λογαριασμό της Βarry Callebaut, της εταιρείας η οποία παράγει τις περισσότερες σοκολάτες στον κόσμο.

Η μαύρη σοκολάτα είναι γνωστό ότι ωφελεί την υγεία μας. Για παράδειγμα βοηθά στη μείωση της πίεσης ενώ περιορίζει τον κίνδυνο εκδήλωσης εγκεφαλικού διότι περιέχει πολλά αντιοξειδωτικά.

Η ελβετική εταιρεία βρήκε τρόπο να διατηρήσει κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας της σοκολάτας τα αντιοξειδωτικά που βρίσκονται στους κόκκους του κακάο, γεγονός που της επιτρέπει να παρασκευάσει μια σοκολάτα πολύ πιο πλούσια σε φλαβονόλες, είπε εκπρόσωπος της Βarry Callebaut.

«Η σοκολάτα και η υγεία δεν φαίνεται να πηγαίνουν μαζί, όμως δημιουργείται μια ενδιαφέρουσα πρόταση: εάν μπορώ να φάω κάτι που μου αρέσει και μου κάνει καλό, τότε αυτό είναι το ιδανικό» δήλωσε ο Χανς Βρίενς.

Το κάπνισμα, η ατμοσφαιρική μόλυνση, η καφεΐνη και η έλλειψη ύπνου συμβάλλουν στη δημιουργία ελευθέρων ριζών που προκαλούν ζημιά στα υγιή κύτταρα του σώματος και επισπεύδουν τη διαδικασία γήρανσης.

Βέβαια η εταιρεία στοχεύει και στην αγορά, όπου οι βιολογικές και διαιτητικές σοκολάτες έχουν διψήφιο ποσοστό ανάπτυξης, ξεπερνώντας κατά πολύ την αγορά της απλής σοκολάτας που πέρσι αυξήθηκε μόλις κατά 2%.

Υπάρχουν πάντως και κάποιοι ειδικοί που εκφράζουν τις αμφιβολίες τους για τα οφέλη που είναι δυνατόν να προσφέρουν οι φλαβονόλες στο δέρμα.

«Υπάρχουν αρκετές αποδείξεις ότι τα αντιοξειδωτικά του κακάο ωφελούν την κυκλοφορία του αίματος και περιορίζουν την πίεση» λέει ο Ρίτσαρντ Χάρελ, καθηγητής Διατροφολογίας στο Ελβετικό Ιντστιτούτο Τεχνολογίας. «Οι πιθανές θετικές επιπτώσεις στο δέρμα όμως δεν έχουν αποδειχθεί.

Ισως είναι η επίδραση που έχουν οι φλαβονόλες στο κυκλοφορικό που βελτιώνει επίσης τη μνήμη ή την εμφάνιση του δέρματος».


ΠΗΓΗ: myhnews.gr 
ΦΩΤΟ: freepik

Σχόλια

  1. Θέλω και εγώ από αυτή την σοκολάτα και από την άλλη που σε αδυνατίζει.... Δεν υπάρχει ;; κρίμα. Θεϊκή σοκολάτα!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαχαχα!!! κάπου είχε πάρει το μάτι μου και την άλλη... αν τη βρω... μετά χαράς θα τη μοιραστώ! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μπράβο κορίτσι μου ωραίο το blog σου, μου αρέσει.
    Επειδή έχε περι τις 350 παραδοσιακές κυρίως συνταγές, ίσως να ανταλλάξουμε κάποιες.
    Φιλικά
    messiniaka.dlogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σ΄ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πώς σας φάνηκε; Αφήστε μου σχόλιο!

Δημοφιλή

Φτιάξτε τα πιο εύκολα και εντυπωσιακά πασχαλινά αυγά!

Μελωμένο κοτόπουλο