Γαρίδες πανέ


Η maroulita έγραψε στο blog της: "Έχω μεγάλη, πολύ μεγάλη αδυναμία στις γαρίδες, το λέω και το ομολογώ. Τiς τρώω ψητές, τις τρώω βραστές, τις τρώω σαγανάκι, τις τρώω σε ζυμαρικά, τις τρώω όπως και να μου τις φτιάξετε, μόνο ωμές δηλαδή που δεν τις έχω φάει. Τέλος! Σήμερα τις τηγανίζω, και όχι απλά τις τηγανίζω, σήμερα τις τρώω ΠΑΝΕ!" και λέω να τις δοκιμάσω κι εγώ!!

Θα χρειαστούμε:
  • 500 γρ. γαρίδες κατεψυγμένες μεγάλες καθαρισμένες 
  • 1 συσκευασία τρίμμα φρυγανίας
  • 2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ελαίολαδο για το τηγάνι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 3 κ.σ. παρμεζάνα
  • 1/2 κ.γ. κάρρυ τριμμένο
  • 3 αυγά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Επειδή είπαμε, την μαγειρική δεν την κουράζουμε πολύ, ιδίως όταν είμαστε εργαζόμενοι... πάμε και παίρνουμε λοιπόν από το super market ωραιότατες κατεψυγμένες γαρίδες καθαρισμένες.

Σας προτείνω να πάρετε αυτές που έχουν την ουρίτσα επάνω γιατί έτσι οι τηγανητές σας γαρίδες θα έχουν πολύ εφέ!!!!!!

Ρίχνουμε τις γαρίδες όπως είναι κατεψυγμένες σε μια κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό για 5' με την ώρα.

Τις αφαιρούμε και τις βάζουμε σε ένα τρυπητό. (το λένε και Chinois το ξέρατε;)

Ετοιμάζουμε 3 μπωλ:
  • Στο πρώτο το αλεύρι
  • Στο δεύτερο τα αυγά χτυπημένα.
  • Στο τρίτο το τρίμμα φρυγανιάς στο οποίο θα ανακατέψουμε μέσα την παρμεζάνα, το πιπέρι και το κάρρυ.
Παίρνουμε μια μια τις γαρίδες και τις περνάμε με τη σειρά:
  1. Από το αλεύρι, τινάζουμε το περιττό
  2. Από το αυγό, αφήνουμε να στάξει το περιττό
  3. Από το τρίμμα, τινάζουμε το περιττό
Σε ένα τηγάνι, στο οποίο έχουμε ρίξει το λάδι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε τα γαριδάκια, γυρίζουμε όταν έχουν ροδίσει (δεν βάζουμε δυνατή φωτιά ώστε να μην καεί απ έξω και μυρίσει άσχημα το τυρί που έχουμε ανακατέψει στο μείγμα της φρυγανιάς).

Τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί και τις σερβίρουμε ζεστές!

Για το τέλος εγώ προτείνω και μια ντιπ με μαγιονέζα και λίγο κέτσαπ!
Image: seajoy

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις